RUTINI Malbec / Cabernet Sauvignon

RUTINI WINES, MENDOZA, ARGENTINA

Odrůda: 50% Malbec, 50% Cabernet Sauvignon

Barva: Rubínově červená barva s purpurovými odlesky

Aroma: Zralých třešní, marmelády a švestek.

Chuť:  Bohatá chuť ovoce s  tóny vanilky a čokolády se sametovými taniny a dlouhým závěrem.

Snoubení s jídlem: Pečené červené maso, grilovaná zelenina, grilovaná masa, měkké i tvrdé sýry, hovězí a BBQ.

Zrání: 12 měsíců ve francouzském dubu, 50% v nových a 50% v použitých sudech.

Potenciál zrání: 5-7 let



: ks 590 Kč
Dostupnost: Skladem
 
Druh červené
Odrůda Cabernet Sauvignon, Malbec, Víceodrůdové víno
Vinařství Rutini
Země původu Argentina
Země původu Argentina
Vinařská oblast Mendoza
Potenciál zrání 7 - 8 let
Ideální teplota podávání 16°C - 18°C
Analytika vína Alkohol 14%, kyseliny 5.25 g/l, pH 3.75
Počet v kartonu 6 ks
Objem 0,75 l
Vinařství Rutini je součástí jednoho z největších vinařství, zvaného “La Rural”. Od svého založení v roce 1885 bylo vinařstvíRutinioceňováno za výjimečnou kvalitu a charakter svých vín. Spojení dlouhé vinařské tradice s touhou po neustálém vývoji a inovacích činí z Rutini Wines jednoho z předních a nejúspěšnějších vinařských producentů Argentiny.

ARGENTINA - Sněhem pokryté vrcholky And, deštné pralesy, vodopády, jezera, ale hlavně pampy pokrývající většinu území – to vše je Argentina – pátá největší vinařská země světa. Počátky vinohradnictví v Argentině můžeme sledovat již od roku 1557, kdy sem španěl Juan Cedrón přivezl první vinnou révu. Během 19.století se spolu s mnoha imigranty ze Španělska, Francie, Německa a Itálie, dostaly do Argentiny i nové odrůdy vinné révy. Díky rostoucím zkušenostem s pěstováním vinné révy a rozvoji infrastruktury se produkce vína koncem 19.století rychle zvyšovala. Naneštěstí výrobci sledovali spíše kvantitu než kvalitu vína, a proto většina vín z tohoto regionu nebyla vhodná pro vývoz. To se změnilo koncem 90. let 20.století, kdy se kvalita vín začala zlepšovat a díky tomu vzrostl i export vína. V současnosti je Argentina největším výrobcem vín v Jižní Americe a třináctým největším vývozcem na světě. Vinohradnictví v Argentině ovlivňují Andy v jejichž podhůří jsou nejvýznamnější vinařské regiony země - Salta, La Rioja, San Juan, Catamarca, Río Negro a Buenos Aires. Díky čistému vzduchu a zavlažování průzračnou horskou vodou se zde dobře daří mnoha odrůdám Hlavní a nejznámější vinařskou oblastí v Argentině je Mendoza, kde se vyrábí více než 60% z celkové produkce argentinských vín. Celých 84% z celkového exportu tvoří vína vyprodukovaná právě v této oblasti. Klimatické podmínky – ideální teploty a vlhkost vzduchu, dlouhé slunečné dny, a vhodné podloží, to vše dělá z Mendozy vinařskou oblast ideální pro pěstování vín té nejvyšší kvality. Nejtypyčtější odrůdou pro tento region je Malbec. Dalšími modrými odrůdami jsou Bonarda, Sangiovese, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Barbera, Pinot Noir a Syrah. Hlavní domácí bílou odrůdou je pak Torrontés - vyrábí se z ní poměrně aromatická vína. Dalšími bílými odrůdami jsou Chardonnay, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Riesling, Viognier a Sémillon. I když tradice dovozu argentinských vín do Evropy začala poměrně nedávno, do budoucnosti bude určitě úspěšně pokračovat k velké radosti všech milovníků vynikajícího vína.

Vinařství RUTINI

Rutini je součástí vinařství zvaného "La Rural", které má vinice v Maipu, Tupungato, Rivadavia a La Consulta v Mendoze. Vinice Rutini v tomto regionu jsou staré více než 65 let. Vína rodiny Rutini patří ke špičce vinařství a spolu s víny vinařství Catena k nejlepším a nejznámějším vínům celé Argentiny.

V současnosti je ke zpracování využívána nejmodernější technologie včetně pneumatických lisů a automatického promíchávání při fermentaci červených vín.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář