Hovězí svíčková 2/3 - Fillet Argentina

Čerstvá argentinská svíčková (Fillet)

Země původu: Argentina

Doba zrání: cca 2 měsíce

Hovězí svíčková je podélný sval uložený pod bederními obratly, je to nejméně namáhaný sval, a proto má nejjemnější a nejkřehčí maso.

Doporučujeme ke grilování těm, kteří mají rádi vyjímečně libové, šťavnaté a jemné steaky!

Chlazené maso skladujte ideálně při 0 – 3 °C. Po zakoupení lze maso skladovat 2 – 3 dny v běžné lednici, po zmražení vydrží ve stejné kvalitě až 1 rok.

Cena je uvedena za 1 kg.

Hmotnost balení: cca 1,6 kg

Objednáte-li 1 balení, bude cena vaší objednávky cca 1.520,-Kč (přesnou cenu vám sdělíme dle váhy konkrétního balení).

Totéž, co Rolls-Royce pro milovníky automobilů, znamená hovězí z Argentiny pro pravé gurmány. Krávy se tam celoročně pasou pod širým nebem a konzumují trávu na zelených a vlhkých rovinách, zvaných pampy. Díky bohaté vegetaci nepotřebuje skot žádné potravní doplňky, růstové hormony nebo masokostní moučku. Argentinské maso má výraznou chuť a je tak křehké a šťavnaté, že není zapotřebí koření ani marinád. Nejlépe si ho vychutnáte, tak jako Argentinci, jen mírně osolený a opečený na mřížkované steakové pánvi či na grilu.

: kg 950 Kč
Dostupnost: Skladem
 

ARGENTINA - Sněhem pokryté vrcholky And, deštné pralesy, vodopády, jezera, ale hlavně pampy pokrývající většinu území – to vše je Argentina – pátá největší vinařská země světa. Počátky vinohradnictví v Argentině můžeme sledovat již od roku 1557, kdy sem španěl Juan Cedrón přivezl první vinnou révu. Během 19.století se spolu s mnoha imigranty ze Španělska, Francie, Německa a Itálie, dostaly do Argentiny i nové odrůdy vinné révy. Díky rostoucím zkušenostem s pěstováním vinné révy a rozvoji infrastruktury se produkce vína koncem 19.století rychle zvyšovala. Naneštěstí výrobci sledovali spíše kvantitu než kvalitu vína, a proto většina vín z tohoto regionu nebyla vhodná pro vývoz. To se změnilo koncem 90. let 20.století, kdy se kvalita vín začala zlepšovat a díky tomu vzrostl i export vína. V současnosti je Argentina největším výrobcem vín v Jižní Americe a třináctým největším vývozcem na světě. Vinohradnictví v Argentině ovlivňují Andy v jejichž podhůří jsou nejvýznamnější vinařské regiony země - Salta, La Rioja, San Juan, Catamarca, Río Negro a Buenos Aires. Díky čistému vzduchu a zavlažování průzračnou horskou vodou se zde dobře daří mnoha odrůdám Hlavní a nejznámější vinařskou oblastí v Argentině je Mendoza, kde se vyrábí více než 60% z celkové produkce argentinských vín. Celých 84% z celkového exportu tvoří vína vyprodukovaná právě v této oblasti. Klimatické podmínky – ideální teploty a vlhkost vzduchu, dlouhé slunečné dny, a vhodné podloží, to vše dělá z Mendozy vinařskou oblast ideální pro pěstování vín té nejvyšší kvality. Nejtypyčtější odrůdou pro tento region je Malbec. Dalšími modrými odrůdami jsou Bonarda, Sangiovese, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Barbera, Pinot Noir a Syrah. Hlavní domácí bílou odrůdou je pak Torrontés - vyrábí se z ní poměrně aromatická vína. Dalšími bílými odrůdami jsou Chardonnay, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Riesling, Viognier a Sémillon. I když tradice dovozu argentinských vín do Evropy začala poměrně nedávno, do budoucnosti bude určitě úspěšně pokračovat k velké radosti všech milovníků vynikajícího vína.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář