Chimichurri - omáčka na steaky

Ingredience:

Chimichurri Spice mix

teplá voda

balsamikový nebo vinný ocet

olivový olej, sůl

Můžete také přidat:

oloupané a nakrájené rajče bez semen

sladká paprika - jemně nasekaná

rozmačkaný česnek

šalotka nebo zelená cibule - nasekaná

 

 

 

Příprava:

Chimichurri Spice mix, teplá voda a ocet by měly být ve stejných proporcích; to znamená, že na dvě polévkové lžíce Chimichirri Spice mix potřebujete 2 polévkové lžíce teplé vody a 2 lžíce octa. Smíchejte tyto tři ingredience a nechte Chimichurri mix namočený nejméně 1 hodinu (přidejte více vody, pokud je to nutné).

 

Když je mix pořádně namočený, přidejte olej podle přání (na 2 polévkové lžíce přidejte přibližně ¼ šálku oleje) a sůl na dochucení. Další běžný postup spočívá v tom, že se vše dá do lahve a potom se s ní, během marinující doby- asi 8 hodin před podáváním, občas zatřepe. Místo lahve můžete použít malý kontejner.

 

Dejte si záležet, aby všechny suroviny byly nadrobno nasekané, ale v omáčce rozpoznatelné.