Paštika z iberského prasete "Secreto Ibérico", 120g

Lahodná paštika z proslulých iberských prasat

Země původu: Španělsko

 Lahodná paštika „Secreto Ibérico“ značky La Chinata je vyrobena z vysoce kvalitního masa pocházejícího z černých iberských prasátek, bylinek, extra panenského olivového oleje, dochucená hubami, solí a vínem Sherry. Báječně chutná na opečených toastech či krekrech Reganas La Chinata. Na toastech či krekrech ji podávejte mírně chladnou. Vychutnáte si ji nejlépe s červeným španělským vínem odrůdy Tempranillo.

Hmotnost: 120g

Tajemství iberských prasat
Černá iberská prasátka, hvězdy španělské kuchyně, jsou známá pro své maso originální intenzivní chuti a hlubšího buketu. Jsou chovaná volně na dubových pastvinách na jihozápadě Španělska kolem Guijuela jižně od Salamanky, v Andalusii či v oblasti Estremadura. Proces získávání masa a produktů z něj je ovlivněn několika faktory a svým způsobem i určitým tajemstvím, proto se iberským prasatům říká „Secreto Ibérico“ což v překladu znamená iberské tajemství. Rozlehlé dubové pastviny ve Španělsku, konkrétní druh černého prasete, příjemný horský vzduch, to vše působí a přetváří tento výrobek v jednu z nejchutnějších delikates. Od listopadu do března se živí „bellotas“, tedy žaludy typickými pro Pyrenejský poloostrov. Po zbytek roku jsou krmena cereáliemi, protože žaludy nelze mimo sezónu uchovávat. Iberské prase samo produkuje kyselinu olejovou, podobné té, kterou obsahuje olivový olej. To žádné jiné zvíře na světě nedokáže. Cena iberských prasat se řídí jemností chuti a často vyšplhá přes 100 eur až na 4 000 eur za kýtu. Španělsko se takovým produktem právem pyšní. Rodokmen tohoto druhu prasete spadá až do dávné prehistorie, kdy se prasata doslova proháněla po Pyrenejském poloostrově.

 




: ks 85 Kč
Dostupnost: Skladem
 
Hmotnost 120 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář