Hovězí svíčková na kari (pro 4 osoby)

Ingredience:

 

800 g argentinské hovězí svíčkové

sůl

černý pepř

olivový olej

8 stejně velkých brambor

 

 

 

Příprava:

Rozkrojíme každou bramboru na 4 špalíčky a ty opečeme na pánvi mírně potřené olivovým olejem.

Naporcujeme čtyři 200g medailonky z argentinské svíčkové značky Gaucho. Jednotlivé špalíčky masa po obou stranách osolíme a opepříme černým pepřem. Po dobu 5 minut rozehřejeme pánev na vysokém ohni s trochou olivového oleje, poté vložíme medailonky na pánev a osmahneme 6 minunt z každé strany.

 

 

Kari omáčka

Ingredience:

2 cibule

4 stroužky česneku

30 g petržele

1 kostka bujónu - masox,

1 lžička kari koření, 1 lžička papriky mleté sladké, 2 lžičky oregána

0,5l smetany ke šlehání

2 na pánvi osmahnuté cukety

2 na pánvi osmahnuté červené papriky

4 kousky kolumbijské mochyně a 4 snítky rozmarýnu na ozdobení

 

Příprava:

Nakrájíme cibuli, česnek a čerstvou petržel. Vložíme na pánev a přidáme oregáno, kari koření, sladkou mletou papriku, bujón (masox), pepř a lehoulince osmahneme. Poté přidáme smetanu ke šlehání a vaříme za stálého míchání 10 min. Následuje zahuštění moukou nebo škrobem a rozmixování.

Naservírujeme brambory a maso zalijeme kari omáčkou. Ozdobíme kouskem mochyně a snítkou rozmarýnu.