Vysoký roštěnec - Rib Eye Steak Argentina

Čerstvý vysoký roštěnec Argentina

Země původu: Argentina

Doba zrání: cca 2 měsíce

Bývá označován za nejšťavnatější a nejoblíbenější steak. Pochází ze hřbetu mladých argentinských býků a je charakteristický svým jemným mramorováním a tukovým očkem uprostřed. To mu dodává vynikající chuť a typické aroma.

Jak si Rib Eye steak připravit? 
Maso vybalte z originálního vakuového obalu, otřete papírovou utěrkou a nechejte cca. 30 minut odpočinout. Po té nakrájejte na zhruba 3-4 cm vysoké steaky a rychle opečte z obou stran na grilu či mřížkované steakové pánvi s těžkým dnem, aby se maso zatáhlo a nevytékala šťáva. Steak neobracejte dříve než jde sám snadno otočit. Pak pečte z každé strany cca. 3-4 minuty dle vaší preference. Následně steak osolte, nechejte pár minut odpočinout a můžete podávat. Do masa při pečení nepíchejte, aby nevytékala šťáva. Steak je hotový, když změkne tukové očko.

Proč je argentinské hovězí výjimečné?
Krávy se v Argentině celoročně pasou pod širým nebem a spásají trávu na zelených a vlhkých rovinách, zvaných pampy. Díky bohaté vegetaci nepotřebuje skot žádné potravní doplňky, růstové hormony nebo masokostní moučku. Argentinské maso má výraznou chuť a je tak křehké a šťavnaté, že k jeho přípravě nepotřebujete žádná koření ani marinády.

Jak maso skladovat?
Chlazené maso skladujte ideálně při 0 – 3 °C, kde vydrží dle expirace uvedené na obalu. V běžně lednici však vydrží cca. 2-3 dny. Maso je možné též zamrazit, kde ve stejné kvalitě až 1 rok, ale nejlépe si ho vychutnáte čerstvé.

Cena je uvedena za 1 kg.

Hmotnost balení: cca 2,5 - 3,5 kg

Objednáte-li 1 balení, bude cena vaší objednávky cca 1.625 - 2.275,-Kč (přesnou cenu sdělíme dle váhy konkrétního balení).

 

: balení 750 Kč
Dostupnost: Skladem
 
  • Odpovědět Vysoký roštěnec Argentina
    23.8.2018 13:49 | Daniel Gasper
    Steaky byly v kombinaci s Trumpeter Malbec naprosto fantastické ! Všichni byli nadšení z narozeninové grilovačky, tohle maso je TOP.

  • Odpovědět Úžasné a zdravé
    2.2.2018 16:51 | Viktor Virt
    Pravé argentinské hovězí jsem měl možnost ochutnat přímo v Buenos Aires krátce po výstupu z letadla a později v několika dalších městech se skleničkou Malbecu a to je potom gurmánský zážitek. Přeji to všem.

  • Odpovědět první objednávka masa
    26.6.2015 12:20 | Petr
    Všem doporučuji, maso bylo výborné..určitě to za to stojí.

Přidat komentář