Argentinský steak z nízkého roštěnce s chimichurri dle časopisu APETIT

Ingredience:    

Na steak:

Na chimichurri:

  • velká hrst nasekané hladkolisté petrželky
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1 zarovnaná lžička mleté uzené papriky
  • 1/2 lžičky drceného sušeného chilli
  • 1 stroužek česneku, drcený
  • 1 bobkový list
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř 
 


Striploin_Nízký roštěnec_400x377

Příprava:

  • příprava: 15 minut + odležení
  • grilování: 15 minut
  • pro 4 - 6 osob
  • velmi snadné

Nakrájejte maso na silné plátky a ty ještě rozdělte na medailonky. Napíchejte je naplocho na kovové špízy a potřete olivovým olejem. Rozložte na plech a kompletně zasypte hrubou solí. Dejte na hodinu chladit.

Promíchejte přísady na chimichurri a dejte do chladu.

Maso vyndejte ze soli a osušte papírovými utěrkami. Opepřete je a na rozpáleném grilu opékejte po každé straně 7 minut, pokud máte rádi středně propečené (lze i déle podle chuti). Podávejte s chimichurri.

Dobrou chuť!