Proč je argentinské hovězí maso proslulé?




Totéž, co Rolls-Royce pro milovníky automobilů, znamená hovězí z Argentiny pro pravé gurmány. Jakým právem mu patří tento výsostný post?

Krávy se celoročně pasou pod širým nebem a konzumují trávu na rozsáhlých zelených a vlhkých rovinách Argentiny, zvaných pampy. Díky bohaté vegetaci nepotřebuje skot žádné potravní doplňky, růstové hormony nebo masokostní moučku. To jsou hlavní důvody, proč je argentinské maso tak šťavnaté, má výraznou barvu a chuť. Mohli bychom bez nadsázky říct, že se jedná o ekologické chovy. Argentinské maso obsahuje méně tuku, cholesterolu a poskytuje velké množství minerálů a bílkovin.
 Maso se zpracovává za přísných hygienických podmínek, je vakuově baleno a uskladněno chlazené při 0°C. Před tím než se dostane na váš stůl vyzrává nejméně 6-8 týdnů.

Argentinské maso je tak výborné, že ho není zapotřebí kořenit či marinovat. Nejlépe si vychutnáte steak, tak jako Argentinci, jen mírně osolený a opečený na grilu či na mřížkované steakové pánvi. Jako příloha je pro Argentince typická grilovaná zelenina, pečené brambory a salsa chimichuri, která se připravuje z červené papriky, petržele, drceného česneku, oregana, olivového oleje a octa. 

Nyní již jen zbývá otevřít si lahvinku dobrého argentinského Malbecu a vychutnat si tento jedinečný gurmánský zážitek!

DOBROU CHUŤ!