Banánový cheescake s dulce de leche

mrazeny-bananovy-cheesecake-dulce-de-leche-6

Mražený cheesecake může být ideální sladkou tečkou na slavnostním menu. Co při jeho přípravě využít osvědčené kombinace banánu a čokolády a vylepšit ji přidáním slušné porce dulce de leche?

Příprava mraženého cheesecaku je opravdu jednoduchá, jen při ní musíme počítat s časem nutným k jeho zmrazení. Odměnou nám ale bude lahodný a docela originální dezert.

 Na malou kulatou formu o průměru 15 cm a výšce 6 cm budeme potřebovat:

  • 400 g smetanového sýra (žervé, Philadelphia či mascarpone ideálně s vyšším obsahem tuku)
  • 3 větší co nejzralejší banány
  • 180 g dulce de leche (nejlépe poslouží toto, ale lze použít jakékoliv z naší nabídky)
  • 120 g ovesných/cereálních sušenek
  • 60 g kvalitní tmavé čokolády
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čokoládové hoblinky

 Na velkou kulatou formu o průměru 24 cm a výšce 6 cm budeme potřebovat:

  • 1000 g smetanového sýra (žervé, Philadelphia či mascarpone ideálně s vyšším obsahem tuku)
  • 8 větších co nejzralejších banánů
  • 450 g dulce de leche
  • 300 g ovesných/cereálních sušenek
  • 150 g kvalitní tmavé čokolády
  • 5 lžic olivového oleje
  • čokoládové hoblinky

Připravíme si formu, ideálně ji vyložíme pečícím papírem - jeden kus ve tvaru formy dáme na dno, další pruh pak vložíme do obvodu.

Uchystáme si vodní lázeň - do nízkého hrnce napustíme asi 3 centimetry vody a dáme ji hřát.

Nadrtíme si sušenky tak, aby ve směsi nezůstaly žádné větší kousky.

Do teplovzdorné misky nalámeme čokoládu a dáme ji rozpustit do vodní lázně. K již rozpuštěné čokoládě přidáme podrcené sušenky a olivový olej. Vše dobře promícháme a vzniklou směs rozprostřeme rovnoměrně na dně formy a uhladíme.

Z banánů, smetanového sýra a dulce de leche si umixujeme hladký krém. Ten následně přemístíme do formy, rozprostřeme a uhladíme.

Formu přikryjeme folií a uložíme ji na 4-6 hodin do mrazáku.

Servírovat cheesecake můžeme v okamžiku, kdy bude krém dostatečně tuhý ke krájení, případně kdykoliv v budoucnu, stačí zhruba hodinu před krájením dort přemístit do lednice.

Před servírováním ho ještě zasypeme čokoládovými hoblinkami.

Buen Provecho!

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné