TRUMPETER Malbec

Tip
Značka: Rutini
357 Kč 295 Kč bez DPH
Skladem

RUTINI WINES, MENDOZA, ARGENTINA

Detailní informace

Detailní popis produktu

Očekávané dodání na sklad: 11.5.2022

Odrůda:
100% Malbec

Barva: Temně rubínová s fialovými odlesky.

Aroma: Hutné a atraktivní aroma lesního ovoce s nádechem skořice a sladkého koření.

Chuť: Plné ovocné víno s intenzivními taniny, tóny třešní, ostružin a švestek s nádechem kardamonu a pepře, s plným a dlouhým závěrem.

Zrání: 7 měsíců, 50% nové americké dubové sudy a 50% nové francouzské dubové sudy.

Pontenciál zrání: 5 let

Snoubení s jídlem: Vynikající k červenému masu, zejména hovězímu a jehněčímu, argentinským klobásám Chorizo Argentino, těstovinám s krémovými omáčkami, pizze italského stylu s uzeninou, houbami a olivami.

Tento skvostný Malbec pochází z jednoho z nejstarších a nejprestižnějších vinařství v Argentině "RUTINI WINES". Vinice leží pod Andami v lukrativní oblasti Tupungato v Mendoze. Základy vinařství Rutini položil  v roce 1885 italský imigrant Don Felipe Rutini. Na šíření věhlasu vinařství v současnosti má zásluhu jeho hlavní enolog Mariano di Paola, který podle časopisu Decanter patří mezi 30 špičkových vinařů světa.

Doplňkové parametry

Kategorie: Argentinská vína
Druh: červené
Objem: 0,75 l
Odrůda: Malbec
Vinařství: Rutini
Země původu: Argentina
Země původu: Argentina
Vinařská oblast: Mendoza
Potenciál zrání: 3 - 4 roky
Ideální teplota podávání: 16-18°C
Obsah alkoholu: 13, 5%
Počet v kartonu: 6 ks
Objem: 0,75 l
Země původu (text): ARGENTINA - Sněhem pokryté vrcholky And, deštné pralesy, vodopády, jezera, ale hlavně pampy pokrývající většinu území – to vše je Argentina – pátá největší vinařská země světa. Počátky vinohradnictví v Argentině můžeme sledovat již od roku 1557, kdy sem španěl Juan Cedrón přivezl první vinnou révu. Během 19.století se spolu s mnoha imigranty ze Španělska, Francie, Německa a Itálie, dostaly do Argentiny i nové odrůdy vinné révy. Díky rostoucím zkušenostem s pěstováním vinné révy a rozvoji infrastruktury se produkce vína koncem 19.století rychle zvyšovala. Naneštěstí výrobci sledovali spíše kvantitu než kvalitu vína, a proto většina vín z tohoto regionu nebyla vhodná pro vývoz. To se změnilo koncem 90. let 20.století, kdy se kvalita vín začala zlepšovat a díky tomu vzrostl i export vína. V současnosti je Argentina největším výrobcem vín v Jižní Americe a třináctým největším vývozcem na světě. Vinohradnictví v Argentině ovlivňují Andy v jejichž podhůří jsou nejvýznamnější vinařské regiony země - Salta, La Rioja, San Juan, Catamarca, Río Negro a Buenos Aires. Díky čistému vzduchu a zavlažování průzračnou horskou vodou se zde dobře daří mnoha odrůdám Hlavní a nejznámější vinařskou oblastí v Argentině je Mendoza, kde se vyrábí více než 60% z celkové produkce argentinských vín. Celých 84% z celkového exportu tvoří vína vyprodukovaná právě v této oblasti. Klimatické podmínky – ideální teploty a vlhkost vzduchu, dlouhé slunečné dny, a vhodné podloží, to vše dělá z Mendozy vinařskou oblast ideální pro pěstování vín té nejvyšší kvality. Nejtypyčtější odrůdou pro tento region je Malbec. Dalšími modrými odrůdami jsou Bonarda, Sangiovese, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Barbera, Pinot Noir a Syrah. Hlavní domácí bílou odrůdou je pak Torrontés - vyrábí se z ní poměrně aromatická vína. Dalšími bílými odrůdami jsou Chardonnay, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Riesling, Viognier a Sémillon. I když tradice dovozu argentinských vín do Evropy začala poměrně nedávno, do budoucnosti bude určitě úspěšně pokračovat k velké radosti všech milovníků vynikajícího vína.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství RUTINI

Rutini je součástí vinařství zvaného "La Rural", které má vinice v Maipu, Tupungato, Rivadavia a La Consulta v Mendoze. Vinice Rutini v tomto regionu jsou staré více než 65 let. Vína rodiny Rutini patří ke špičce vinařství a spolu s víny vinařství Catena k nejlepším a nejznámějším vínům celé Argentiny.

V současnosti je ke zpracování využívána nejmodernější technologie včetně pneumatických lisů a automatického promíchávání při fermentaci červených vín.