Chimichurri - omáčka na steaky

Ingredience:

Chimichurri Spice mix
bílý vinný ocet

voda
olivový olej extra virgin
sůl

Můžete také přidat:

červenou a zelenou papriku jemně nasekanou
na drobno nakrájený česnek a šalotku nebo cibuli



Příprava:

Chimichurri Spice mix, vlažná voda a ocet by měly být ve stejném poměru; to znamená, že na dvě polévkové lžíce směsi koření Chimichirri Spice mix potřebujete 2 polévkové lžíce teplé vody a 2 lžíce octa. Smíchejte tyto tři ingredience a nechte Chimichurri mix namočený nejméně 10 minut. 

Po té doplňte olejem podle přání (na 2 polévkové lžíce přidejte přibližně ¼ šálku oleje) a sůl na dochucení.

Pro vylepšení můžete mix doplnit čerstvou na drobno nakrájenou petrželkou, česnekem a šalotkou nebo cibulí. Též můžete přidat na drobno nakrájenou červenou a zelenou papriku, které dodají chimichurri hezkou barvu.

Zavřete směs do skleněné lahvičky  a nechejte ideálně přes noc odležet. Čím déle je chimichurri odleželé, tím je chutnější. V lednici klidně vydrží ve skleněné nádobě 1-2 týdny.


TIP:
Připravte si chimichurri ve větším množství (z celého balení směsi koření ) a nechejte v lednici pro použití v několika dalších dnech a týdnech. Nezapomeňte pouze dodržovat poměr - stejné množství chimichurri, vody a octa a o něco větší množství oleje.


BUEN PROVECHO!