Argentinské hovězí zadní - RUMP STEAK

Tip
590 Kč 527 Kč bez DPH
Skladem

Čerstvé prémiové vyzrálé hovězí maso

Cena uvedená za 1 kg

Váha 1 balení: cca 2,5 kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Země původu: Argentina

Doba zrání: cca 2 měsíce

Hmotnost: 
2,5 kg


Rump steak pochází z nejjemnější části hovězího zadního z mladých argentinských volků trávících svůj celý život na prosluněných zelených argentinských pampách. Má nízký obsah tuku a je neuvěřitelně chutný. Má o něco výraznější chuť než například svíčková a také silnější vlákna. Je ideální na přípravu steaků, ale hodí se i na pečení či dušení. S oblibou se používá na carpaccio, tatarák či roastbeef. Maso je originál balené ve vakuu v Argentině a neporušené dovezené chlazené při 0°C do České republiky. 


Příprava
Po vybalení z vakua doporučujeme maso osušit papírovou utěrkou a nechat při pokojové teplotě minimálně 20 minut vydýchat. Následně ho nakrájejte na cca. 3-4 cm vysoké plátky a vložte na rozpálenou steakovou pánev či gril. Rychle opečte z obou stran, aby se maso zatáhlo a nevytékala z něj šťáva. Po té pečte cca. 3-5 minut z každé strany na požadovaný stupeň propečení. Do masa při pečení nepíchejte, aby nevytékala šťáva. Po té osolte, případně opepřete dle chuti, nechejte pár minut odpočinout a můžete podávat.


Skladování a trvanlivost
Chlazené maso skladujte ideálně při 0 – 3 °C. Při této teplotě vám vydrží dle expirace uvedené na obalu. V běžné lednici, která chladí většinou na 5-7 °C, jeho trvanlivost klesá a vydrží max. 3-5 dnů. 


Hmotnost: 
2,5 kg

Cena je uvedená za 1 kg. Cena jednoho balení bude přibližně 1 375,-. Přesná cena bude vypočítána dle aktuální váhy. 

Proč je argentinské hovězí maso je světově proslulé?
Krávy se zde celoročně pasou pod širým nebem a spásají trávu na zelených a vlhkých rovinách, zvaných pampy. Mají dostatek pohybu, což přispívá ke křehkosti masa. Dobytek není chován ve stresu v kravínech a podávání hormonů ke stimulaci růstu či podávání antibiotik je v Argentině zakázáno! Argentinské maso z mladých volků má výraznou barvu a chuť a je tak křehké a šťavnaté, že k jeho přípravě nepotřebujete žádná koření ani marinády. Maso je zpracováváno a baleno v Argentině při přísných hygienických podmínkách a vyzrává 4-5 týdnů ve vakuu při cestě do Evropy na lodích kontejnerech chlazených při 0-3 stupních Celsia. Odtud putuje ve chlazených vozech do chladicích boxů našeho skladu. Našim cílem je poskytovat kontinuální prémiovou kvalitu hovězího masa z nejlepších argentinských farem, které osobně prověřujeme.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Argentinské vyzrálé hovězí
Druh: čerstvé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: