Jamón Ibérico 100% de Bellota - Pata Negra

18 500 Kč 16 518 Kč bez DPH
Skladem

Nejlepší 100% iberská šunka z volně chovaných vepřů krmených žaludy 2025“ - „3 hvězdy Golden Taste Awards 

6× vítěz v soutěži „Nejlepší Jamón de Bellota 100 % Ibérico“  Great Taste Awards

Váha 6,4 Kg

Detailní informace

Detailní popis produktu


Dopřejte si exkluzivní zážitek a ochutnejte již šestkrát nejlépe oceněnou šunku Ibérico 100% v soutěži Great Taste Award!

Sušená šunka Ibérico 100 % nejvyšší kvality ze 100% rasy iberského prasete vyzrálá 42-52 měsíců přírodním procesem na soli a a vzduchu pochází z volně pasoucích se iberských prasat krmených výhradně žaludy ve volném výběhu. Nabízí výjimečně delikátní jemnou mramorovanost, intenzivní aroma a bohatou chuť, která se rozplývá na jazyku.

Věhlasná rodina Juan Pedro Domecq, držitel 3 zlatých hvězd Great Taste Awards 2025 a šestinásobný vítěz ocenění za nejlepší 100% iberskou šunku z volného chovu, je již přes 40 let garancí kvality, poctivého zrání a jedinečné chuti. 

Klasifikace: nejvyšší - černý štítek

Zrání: 42- 52 měsíců přírodním procesem v soli na vzduchu

Rasa: 100% Ibérico (Lampino Mamellado)

Strava zvířete: 100% žaludy ve volném výběhu

Skladování: 0 - 7ºC, po otevření skladujte v chladu a spotřebujte do 24 hodin

Servírování: pro výraznější chuť otevřete balení 20 minut před konzumací 

Země původu: Španělsko

Váha:  6,4 Kg

Trvanlivost: 12 měsíců

Juan Pedro Domecq – tradice s nejvyšší kvalitou Ibérico

Šunky Ibérico de Bellota od Juan Pedro Domecq patří k nejvyhledávanějším delikatesám světa. Vznikají z unikátního plemene 100% iberských prasat Mamellado-Lampiño, vzácné linie iberských prasat, které díky své genetice nabízí výjimečnou mramorovanost a intenzivní chuť.

Rodina Domecq už více než 40 let kombinuje tradiční postupy s dokonalou péčí o vlastní chov. Zvířata se volně pohybují na rozlehlých pastvinách a živí se výhradně žaludy, divokými bylinami a  trávou – základ pro lahodné aroma, šťavnatost a máslovou chuť, které proslavily jejich produkty.

Každý kus masa je zpracován ručně, pouze s mořskou solí, a zraje dlouhé měsíce až roky, aby dosáhl hedvábné textury a hluboké, koncentrované chuti. Proces začíná na rodinné farmě v Jabugu, kde prasata volně pobíhají a během sezóny montanera hledají žaludy. Po pečlivém výběru a osolení šunky pomalu zrají ve skladech, kde jsou teplota a vlhkost řízeny pouze přírodou a tradicí. Limitovaná výroba zaručuje absolutní kontrolu nad kvalitou a činí produkty Domecq skutečnou raritou pro gurmány.

Výjimečnost značky potvrzují i prestižní ocenění, včetně šestinásobného vítězství  Superior Great Taste Award, udělovaného porotou z michellinských restaurací.

Doplňkové parametry

Kategorie: Delikatesy
Energetická hodnota: 1509,04 kJ / 359,30 kcal
Tuky: 26,72 g,
z toho nasycené tuky: 7,01 g
Sacharidy: < 0,1 g (cukry < 0,1 g)
Bílkoviny: 29,70 g
Sůl: 2,7 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vstupujete na stránky
s prodejem alkoholu.

Prosím potvrďte,
že Vám již bylo 18 let.