Hovězí carpaccio na ohni (pro 4 osoby)
Ingredience: 400g argentinské hovězí svíčkové 30g čerstvého rozmarýnu čerstvě mletý černý pepř a sůl 1 francouzská bageta 4 stroužky česneku 0,5l olivového oleje extra virgin 4 čerstvá rajčata 1 červená cibule |
Příprava:
Nakrájíme argentinskou svíčkovou na tenké dlouhé syrové plátky. Připravíme si mísu, kde smícháme nadrobno nasekaný rozmarýn, olivový olej, pepř a nachystané plátky masa.
Zahřejeme pánev. Plátky masa vložíme na rozpálenou pánev a během ½ min plátky za stálého obracení osmahneme dozlatova a podáváme na zahřátý talíř. Maso pokapeme olivovým olejem a osolíme.
Jako přílohu servírujeme opečenou bagetu a rajčata s cibulí. Rozkrojíme podélně bagetu, pokapeme olivovým olejem, přidáme sůl a pepř a lehce zapečeme v troubě. Zapečenou bagetu potřeme česnekem. Jako obměnu můžeme vyzkoušet položení plátků masa na rukolu s parmezánem.
Doporučené snoubení s vínem:
Hovězí argentinské maso doprovodí nejlépe víno typické argentinské odrůdy Malbec:
Newen Malbec, Del Fin del Mundo, Argentina - Patagonia
Del Fin del Mundo Special Blend, Argentina - Patagonia
Dobrou chuť!