Malbec

Malbec, taktéž znám jako Cot či Auxerrois, původně pochází z regionu Cahors v jihozápadní Francii a je jednou ze šesti odrůd, uznaných pro výrobu červených cuvée v Bordeaux. Malbecu se daří v oblastech s velkými teplotními rozdíly a na vápenitých, jílovitých a písčitých půdách, jako je úpatí And. Právě proto se stal prémiovou modrou odrůdou v Argentině, kde našel skvělé klimatické a půdní podmínky pro pěstování a místní vína z této odrůdy získala světový věhlas, o čemž svědčí i mnoho medailových ocenění na odborných soutěžích. Dnes Argentina vypěstuje 75% Malbeců světové produkce (z toho 85% v oblasti Mendoza). Dává vína příjemné chuti a středního těla, s typicky zemitými tóny a intenzivní purpurovou barvou. Díky silné struktuře a chuti získává lehce rustikální nádech. Stejně jako červeným vínem, je Argentina známa i svým hovězím masem. Spojení těchto dvou produktů je ale více než geografické - díky svým robustním taninům je Malbec přirozeně vhodným partnerem pro šťavnaté steaky.

Pokud byste rádi ochutnali víno této odrůdy, můžete v našem e-shopu zakoupit tato vína.

 
 
 

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné