Argentinský hovězí SKIRT STEAK

Tip
750 Kč 670 Kč bez DPH
Skladem

Čerstvé prémiové vyzrálé hovězí maso

Cena uvedená za 1 kg

Váha 1 balení: 0,5 - 1 kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Země původu: Argentina

Doba zrání: cca 6-8 týdnů

Hmotnost: cca. 600g


Jedním z nejvíce legendárních kousků masa v argentinské kultuře je Entraña nebo-li Skirt Steak, dlouhý plochý řez, který je známý svou fantastickou bohatou chutí a extrémní šťavnatostí.

Jedná se o dlouhou plochou část prorostlého hovězího masa pocházejícího z vnitřního svalu v oblasti bránice, která je velmi oblíbená pro svou chuť a rychlou přípravu. Pochází z mladých argentinských volků trávících svůj celý život na prosluněných zelených argentinských pampách a patří k nejoblíbenějším masům na steak. 

Maso je originál balené ve vakuu v Argentině a neporušené dovezené chlazené při 0°C do České republiky. 

Příprava
Maso vybalte z originálního vakuového obalu, osušte papírovou utěrkou a nechejte cca. 20 minut odpočinout. Pro Medium rare stačí osolit a opéct ideálně vcelku na grilu  3-5 minut z každé strany, v závěru nechat pár minut odpočinout a krájet plátky proti vláknu. Skvěle chutná i na steakové pánvi, na kterou se vejde po rozkrojení cca tři části.


Skladování a trvanlivost
Chlazené maso skladujte ideálně při 0 – 3 °C. Při této teplotě vám vydrží dle expirace uvedené na obalu. V běžné lednici, která chladí většinou na 5-7 °C, jeho trvanlivost klesá a vydrží max. 3-5 dnů.

Cena je uvedena za 1 kg.

Hmotnost balení: cca 600 g

Objednáte-li 1 balení, bude váha Skirt steaku cca 330,-Kč (přesnou cenu sdělíme dle váhy konkrétního balení).

Proč je argentinské hovězí maso je světově proslulé?
Krávy se zde celoročně pasou pod širým nebem a spásají trávu na zelených a vlhkých rovinách, zvaných pampy. Mají dostatek pohybu, což přispívá ke křehkosti masa. Dobytek není chován ve stresu v kravínech a podávání hormonů ke stimulaci růstu či podávání antibiotik je v Argentině zakázáno! Argentinské maso z mladých volků má výraznou barvu a chuť a je tak křehké a šťavnaté, že k jeho přípravě nepotřebujete žádná koření ani marinády. Maso je zpracováváno a baleno v Argentině při přísných hygienických podmínkách a vyzrává 4-5 týdnů ve vakuu při cestě do Evropy na lodích kontejnerech chlazených při 0-3 stupních Celsia. Odtud putuje ve chlazených vozech do chladicích boxů našeho skladu. Našim cílem je poskytovat kontinuální prémiovou kvalitu hovězího masa z nejlepších argentinských farem, které osobně prověřujeme.

Doplňkové parametry

Kategorie: MASO
Druh masa: čerstvé
Země původu: Argentina

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: