Sušené hovězí WAGYU CAVIAR

Tip
547 Kč 452 Kč bez DPH
Na cestě od dodavatele

Sušené hovězí Wagyu ze španělské Wagyu farmy.

Zrání 11 měsíců. 

90 g

Detailní informace

Detailní popis produktu

Balení: á 90g 

Šťavnaté a na jazyku se rozplývající sušené hovězí Wagyu tzv. "Cecina de Wagyu" pro všechny milovníky sušené šunky.
Zrání 11 měsíců suchou přírodní cestou na soli dodá těmto lahodným plátkům sušeného hovězího dokonalou chuť podobnou šunce Ibérico.
Cecina = hovězí maso solené a sušené vzduchem.

Farma Santa Rosalía

Farma Santa Rosalía byla založena ve španělské provincii Burgos roku 1975 Baskem Patxi Garmendia a od roku 1990 chová plemeno Wagyu. Pečlivě dodržuje podmínky vlastního chovu tohoto plemene. Maso z této farmy je známé jako jedno nejvyhlášenějších a nejkvalitnějších pro svou chuť a vůni.

O zvířata je na farmě Santa Rosalía postaráno v opravdu nejvyšším standardu a to se odráží na kvalitě masa. Každé zvíře má více než 100m2 vlastního volného prostoru, stravují se vysoce kvalitním krmivem z obilných vloček a bio vínem z vlastního sklepa, které slouží jako přírodní zdroj antioxidantů. Dopřávají si i poslech vážné hudby, jak je u chovu tohoto plemena zvykem. Finca Santa Rosalía myslí i na životní prostředí a snaží se omezit globální oteplování speciálním krmivem bez aditiv s vysokou stravitelností, tak aby ovzduší nebylo kontaminováno plyny a omezoval se skleníkový efekt. Hnůj je na farmě zužitkován jako organické hnojivo na vlastních pozemcích. Maso neopustí farmu ke svým spotřebitelům bez přísné kontroly a dohledu až po samotné zabalení a transport.


O plemeni Wagyu 

Jedná se o prvotřídní hovězí skot označován také jako Kobe Beef. Toto plemeno pochází totiž původně z Japonska, kde ho Japonci dříve využívali převážně při práci na polích a při převážení těžkého nákladu. Až později objevili jedinečnou chuť tohoto hovězího masa a postupně se rozšířilo do celého světa. Nyní patří k nejvýše ceněným hovězím masům. Hovězí Wagyu je velmi hustě mramorované, obsahuje více tuku, je velmi křehké až téměř rozpadající se v ústech.

Skladování: Na suchém chladném místě.

Příprava: Po otevření doporučujeme plátky vyvětrat min. 15 - 30 minut při pokojové teplotě, aby se maximálně uvolnilo aroma a rozvinula chuť masa. Hovězí šunku Wagyu si nejlépe vychutnáte samotnou či s kvalitním bílým pečivem nebo jako součást tapas.

 

 

 

Příprava Wagyu Hamburgeru šéfkuchařem Toni González z restaurace El Nuevo Molino oceněný Michelinskou hvězdou

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: