Hovězí lůj WAGYU Elixir

Novinka
85 Kč 70 Kč bez DPH
Na cestě od dodavatele

Hovězí lůj z plemene Wagyu obsahující nenasycené mastné kyseliny Omega 3, 6 a 9 

250 g

Detailní informace

Detailní popis produktu

Balení: 250 g 

Hovězí škvařený lůj Wagyu si v poslední době získává mezi tuky velkou oblibu díky svému unikátnímu aroma a faktu, že neobsahuje trans nenasycené mastné kyseliny. Hovězí sádlo lze použít v kuchyni na smažení, restování, konfitování, pečení či grilování. V pevném stavu se dá využít jako máslo např. na toasty pod tapas a své využití má i v cukrářství díky delikátní struktuře, chuti a aroma. Na sádle připravené hranolky se nepřipalují, nerozpadávají a nenasávají příliš mnoho tuku. Pokud máte rádi hovězí steaky připravované na tuku, pak hovězí lůj je to pravé.

Hovězí lůj Elixir Wagyu je vyroben ze 100% z tuku hovězího plemene Wagyu z farmy Santa Rosalia a díky speciální péči, genetice plemene a přirozené stravě má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin Omega 3, Omega 6 a Omega 9 a vitamíny A,E, D a K2. Roztává při teplotě 25°C. 
Za dob našich prababiček měl hovězí lůj velkou oblibu i v péči a výživě pokožky a dodnes se používá se na hojení jizev díky vysokému obsahu kolagenu.


Složení:
 hovězí tuk z plemene Wagyu 100%

Skladování: skladujte v chladu. Po otevření skladujte chlazené při 0-5°C.


Farma Santa Rosalía

Farma Santa Rosalía byla založena ve španělské provincii Burgos roku 1975 Baskem Patxi Garmendia a od roku 1990 chová plemeno Wagyu. Pečlivě dodržuje podmínky vlastního chovu tohoto plemene. Maso z této farmy je známé jako jedno nejvyhlášenějších a nejkvalitnějších pro svou chuť a vůni.

O zvířata je na farmě Santa Rosalía postaráno v opravdu nejvyšším standardu a to se odráží na kvalitě masa. Každé zvíře má více než 100m2 vlastního volného prostoru, stravují se vysoce kvalitním krmivem z obilných vloček a bio vínem z vlastního sklepa, které slouží jako přírodní zdroj antioxidantů. Dopřávají si i poslech vážné hudby, jak je u chovu tohoto plemena zvykem. Finca Santa Rosalía myslí i na životní prostředí a snaží se omezit globální oteplování speciálním krmivem bez aditiv s vysokou stravitelností, tak aby ovzduší nebylo kontaminováno plyny a omezoval se skleníkový efekt. Hnůj je na farmě zužitkován jako organické hnojivo na vlastních pozemcích. Maso neopustí farmu ke svým spotřebitelům bez přísné kontroly a dohledu až po samotné zabalení a transport.


O plemeni Wagyu 

Jedná se o prvotřídní hovězí skot označován také jako Kobe Beef. Toto plemeno pochází totiž původně z Japonska, kde ho Japonci dříve využívali převážně při práci na polích a při převážení těžkého nákladu. Až později objevili jedinečnou chuť tohoto hovězího masa a postupně se rozšířilo do celého světa. Nyní patří k nejvýše ceněným hovězím masům. Hovězí Wagyu je velmi hustě mramorované, obsahuje více tuku, je velmi křehké až téměř rozpadající se v ústech.


 

 

 

Příprava Wagyu Hamburgeru šéfkuchařem Toni González z restaurace El Nuevo Molino oceněný Michelinskou hvězdou

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: