Hovězí jelítko MORCILLA WAGYU

Novinka
95 Kč 79 Kč bez DPH
Na cestě od dodavatele

Hovězí jelítko z plemene WAGYU oceněné mezinárodní známkou kvality GREAT TASTE 2022

265 g

Detailní informace

Detailní popis produktu

Balení: 265 g 


Hovězí jelítko vyrobené z plemene Wagyu na španělské farmě Santa Rosalia podle tradičního receptu "Morcilla de Burgos" s použitím rýže, cibule a směsi koření. Skvěle si ho vychutnáte grilované, smažené či jako nádivku. Oproti vepřovému jelítku se liší vyváženější a bohatší chutí.
Pro svou výjimečnou kvalitu a chuť získalo mezinárodní ocenění GREAT TASTE 2022.

Tuk v jelítku obsahuje vysoké procento zdraví prospěšných nenasycených mastných kyselin Omega 3, Omega 6 a Omega 9. 

Složení:
 cibule, rýže, hovězí tuk Wagyu 16%, hovězí krev Wagyu 14%, papřika, koření, sůl. 
Bez obsahu barviv a konzervantů. Neobsahuje lepek.

Skladování: skladujte v chladu při teplotě 0-5°C.


Farma Santa Rosalía

Farma Santa Rosalía byla založena ve španělské provincii Burgos roku 1975 Baskem Patxi Garmendia a od roku 1990 chová plemeno Wagyu. Pečlivě dodržuje podmínky vlastního chovu tohoto plemene. Maso z této farmy je známé jako jedno nejvyhlášenějších a nejkvalitnějších pro svou chuť a vůni.

O zvířata je na farmě Santa Rosalía postaráno v opravdu nejvyšším standardu a to se odráží na kvalitě masa. Každé zvíře má více než 100m2 vlastního volného prostoru, stravují se vysoce kvalitním krmivem z obilných vloček a bio vínem z vlastního sklepa, které slouží jako přírodní zdroj antioxidantů. Dopřávají si i poslech vážné hudby, jak je u chovu tohoto plemena zvykem. Finca Santa Rosalía myslí i na životní prostředí a snaží se omezit globální oteplování speciálním krmivem bez aditiv s vysokou stravitelností, tak aby ovzduší nebylo kontaminováno plyny a omezoval se skleníkový efekt. Hnůj je na farmě zužitkován jako organické hnojivo na vlastních pozemcích. Maso neopustí farmu ke svým spotřebitelům bez přísné kontroly a dohledu až po samotné zabalení a transport.


O plemeni Wagyu 

Jedná se o prvotřídní hovězí skot označován také jako Kobe Beef. Toto plemeno pochází totiž původně z Japonska, kde ho Japonci dříve využívali převážně při práci na polích a při převážení těžkého nákladu. Až později objevili jedinečnou chuť tohoto hovězího masa a postupně se rozšířilo do celého světa. Nyní patří k nejvýše ceněným hovězím masům. Hovězí Wagyu je velmi hustě mramorované, obsahuje více tuku, je velmi křehké až téměř rozpadající se v ústech.


 

 

 

Příprava Wagyu Hamburgeru šéfkuchařem Toni González z restaurace El Nuevo Molino oceněný Michelinskou hvězdou

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: