Recepty - Tapas

Když není oliva jako oliva… Jak vybrat tu správnou na náš stůl?

V mističce ke sklence piva nebo vína. Na stolech k zobání během večera. V pokrmech masitých, zeleninových, v pečivu, v salsách… Nejen všude tam nacházíme olivy, pokud se vydáme na jih Evropy. Olivy patří mezi hvězdné ingredience středomořské kuchyně. Nejen pro svoji širokou použitelnost, ale i pro schopnost jednoduše jídlu dodat šmrnc a hromadu zdraví prospěšných látek.  Kde se olivy vzaly? Olivovníky historicky pocházejí pravděpodobně z Levantu, oblasti východního pobřeží Středozemníh...

10 tipů, jak si jamón nejlépe vychutnat

Jamón patří mezi nejznámější španělské delikatesy. Španělé s ním dokáží vykouzlit jednoduché chutné tapas i znamenité hlavní chody. Pojďme se jejich kuchyní trochu inspirovat a vychutnejme si jamón nejen o svátcích. Není jamón jako jamón Pod výrazem jamón se skrývá řada podobných produktů. Rozdíly spočívají zejména ve výběru druhu prasete, jeho odchovu, místě zpracování a době zrání. Každý kus jamonu pak nese označení, do kterého se mnohé z výše jmenovaných faktorů promítají. Je de facto zna...