Ovčí sýr Manchego, 1kg

Španělský ovčí sýr El Piconero z regionu La Mancha

Země původu: Španělsko

Váha: 1kg

Doba zrání: 3 měsíce

Skladování: 4 - 6ºC

Trvanlivost: 9 měsíců

Vyroben ze 100% pasterizovaného ovčího mléka z regionu La Mancha

Sýr queso manchego se vyrábí zásadně z mléka z ovcí žijících ve střední části Španělska, v kraji La Mancha. V této oblasti roste řada plodin, které jsou nezbytné pro potravu těchto ovcí a ovlivňují tak složení jejich mléka. Queso manchego je pravděpodobně nejznámější španělský sýr na světě.

Vyrábí se dle tradičních receptur a je charakteristický svým přírodním vzhledem. Vysoce kvalitní ovčí sýr Manchego se vyznačuje bohatou krémovou, výraznou až lehce kořeněnou chutí.

Gastronomické tipy:

Výborný sýr pro ¨Tapas¨- španělské chuťovky, ke kterému se nic nepřidává, nanejvýš kvalitní španělské červené víno, nebo velice suché sherry. Jako dezert je však sýr populární s fíky, hrozny, jablky a zavařenou kdoulí. Vyzkoušejte k němu španělské krekry "Regañás".

Běžná cena: 650 Kč
Ušetříte: 130 Kč   (20 %}
: ks 520 Kč
Dostupnost: Skladem
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář