Grilovaný flank steak dle časopisu FOOD

FOOD-07-2014-grilovani_vyber_flank_400x300Ingredience:

1 kg masa na flank steak z uruguayského býka (hovězí pupek)
Sůl para la parrilla (argentisnská sůl na grilování)
čerstvě mletý čtyřbarevný pepř 

Příprava:

4 porce
příprava: 15 minut

Maso nechte ohřát na pokojovou teplotu. Z obou stran ho pak lehce osolte a opepřete a položte na rozpálený gril, který pokud možno přiklopte. Pečte z obou stran, vždy asi 4 až 5 minut dozlatova, záleží na rozpálenosti grilu. Hotové maso nechte asi 5 minut odpočinout a pak ho krájejte ostrým nožem na tenké plátky.

Podávejte s pečivem nebo pečenými bramborami a vhodnou omáčkou, skvělá je třeba salsa verde či chimichurri.

Dobrou chuť! 

Poděkování:

Časopis FOOD použil na recept uruguayský hovězí pupek z našeho eshopu. Děkujeme mnohokrát za spolupráci! 

Autorem fotografií je vydavatelství Mladá Fronta.