Recepty - Maso

6 tipů, jak si vychutnat jehněčí maso

Jehněčí určitě nenajdeme na všednodenním stole. Setkáme se s ním při svátečních příležitostech a speciálně na jihu Evropy a v některých částech Latinské Ameriky na něj narazíme docela pravidelně. Patří tam mezi oblíbené pochoutky a připravuje se při příležitosti různých fiest. A samozřejmě neodmyslitelně patří k Velikonocům. Jak jehněčí snadno připravit, abychom si na něm mimořádně pochutnali? Přinášíme vám šest tipů, jak jehněčí upravit jednoduše a chutně i u vás doma.     Est...

Španělský toast s rajčaty a šunkou Jamón Serrano

Náročnost: jednoduchá Porce: 4 – 6 porcí Příležitost: lehký předkrm či tapas Ingredience: 1 rustikální bageta nebo ciabatta 2 velké nebo 3 střední stroužky česneku 4 střední zralá rajčata 1/3 šálku olivového oleje extra virgin 6 - 8 plátků šunky jamón serrano   Příprava: Nakrájejte bagetu šikmo na 12 - 16 plátků a opečte je na grilu při středně vysoké teplotě po dobu 1 - 2 minut z každé strany až budou dozlatova opečené. Pokud nemáte venkovní gril, můžete chléb opéct...

Těstoviny s houbami, smetanou a šunkou Jamón Serrano

Doba přípravy: 25 minut Porce: 4 Náročnost: jednoduchá Ingredience: 250 g těstovin 3 lžíce másla 2 lžíce olivového oleje 600 g očištěných žampionů nakrájených na čtvrtky 2 stroužky česneku 2 lžíce nasekané petrželky 120 g na jemno nakrájené šunky Jamón Serrano 1 a ½ šálku smetany na vaření 1/2 šálku strouhaného parmezánu sůl a pepř  Příprava: Těstoviny uvařte, na pánvi rozehřejte máslo a olej, přidejte žampiony a orestujte je do zlatova, přidej...

Argentinský steak z nízkého roštěnce s chimichurri dle časopisu APETIT

Ingredience: Na steak: 1 kg argentinského hovězího nízkého roštěnce v celku (striploin) 1 lžíci olivového oleje 300g hrubé soli čerstvě drcený pepř Na chimichurri: velká hrst nasekané hladkolisté petrželky 1 lžíce nasekaného čerstvého oregana 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu 1 zarovnaná lžička mleté uzené papriky 1/2 lžičky drceného sušeného chilli 1 stroužek česneku, drcený 1 bobkový list 3 lžíce červeného vinného octa 3 lžíce olivového oleje mořská sůl a čerstvě mletý pepř  Př...

Grilovaný flank steak dle časopisu FOOD

Ingredience: 1 kg masa na flank steak z uruguayského býka (hovězí pupek)Sůl para la parrilla (argentisnská sůl na grilování)čerstvě mletý čtyřbarevný pepř  Příprava: 4 porce příprava: 15 minut Maso nechte ohřát na pokojovou teplotu. Z obou stran ho pak lehce osolte a opepřete a položte na rozpálený gril, který pokud možno přiklopte. Pečte z obou stran, vždy asi 4 až 5 minut dozlatova, záleží na rozpálenosti grilu. Hotové maso nechte asi 5 minut odpočinout a pak ho krájejte ostrým nožem ...

Tatarák ze svíčkové

Příprava 10 minut Pro 1 osobu 250 g pravé hovězí svíčkové , šalotka, pažitka, hořčice (dijonská), tabasco, olivový olej, balsamico, křepelčí vajíčko, sůl, pepř  Maso nasekáme nožem na jemno a podle chuti ochutíme uvedenými přísadami. Jako přísady lze použít i jiná oblíbená dochucovadla jako kečup, worchester apod., ale ty pak ovlivňují přirozenou chuť masa. Důkladně vše rozmícháme a pomocí kuchyňského kroužku z masa vytvoříme věžičku. Před podáváním lehce zakápneme olejem, ...

Carpaccio z hovězí svíčkové

Doba přípravy: 10 minut Ingredience: 200 g argentinské hovězí svíčkové  100 g parmazánu  hrst rukoly  sůl, pepř  olivový olej extra virgin nebo lanýžový olej  1 lžička piniových oříšků  1 lžička jemně nasekané petrželky citron Příprava jídla: 1. Maso nakrájíme na centimetrové plátky a ty pak mezi dvěma kusy kuchyňské fólie rozklepeme do tenka hladkou stranou paličky na maso. Vyřízneme bílá vlákna, shrneme maso v dlaních do balíčku a přes fólii ho znovu nakl...

Flank steak s balzamikovou omáčkou

  Příprava 40 minut Grilování 50 minutPro 4 osoby 900 g flank steaku(část hovězího pupku)1 lžíce řepkového olejemořská sůl a čerstvě mletý pepř NA OMÁČKU357 ml balzamikového octa1 lžíce řepkového oleje1 malá cibule, nakrájená nahrubo1 velký stroužek česnekunakrájený nahrubo125 ml dobrého kečupu1 lžíce mletého chilli ancho1,5 lžičky mleté sladké papriky2 lžičky dijonské hořčice1,5 lžičky červeného vinného octa1,5 lžičky worcesterské omáčky1 malá chilli paprička chipotlenakládaná ...

Steaky z argentinské svíčkové, bramborový gratin, glazované šalotky

Vítězný recept Markéty Hrubešové z pořadu VIP prostřeno Gratulujeme Markétě Hrubešové k vítězství v soutěži VIP prostřeno! Zde přinášíme její komentář k vítězství a vítězný recept: „Kuchařina je spojením píle, talentu a také zásadní používání těch nejkvalitnějších výchozích surovin. Nedávno jsem zvítězila v jedné televizní kuchařské soutěži a mám radost, že také díky skvělé argentinské svíčkové, na kterou zkrátka nedám dopustit.“   Steaky z argentinské...

Markéta Hrubešová - Jak vařím steaky já

"Maso z argentinských krav je naprosto jedinečné. Je báječně šťavnaté, chutné a nemusí se vůbec marinovat. To, že se krávy celý den toulají po pampách a baští trávu je totiž z jejich masa cítit. Když si chci pochutnat na dobrém bifteku, jiné maso nekupuji. Dřív jsem hovězí maso různě nakládala, ale když narazíte na nekvalitní maso nebo řezníka, který se Vám dušuje, že kupujete  svíčkovou z mladého býka a přitom si nesete domů starou krávu, žádná marináda Vám stejně nepomůže. Za kv...