Recepty a tipy - Maso

5 důvodu proč koupit argentinské hovězí

Argentinu proslavili Evita, Maradona a Messi, ale také vynikající šťavnaté argentinské steaky.Proč je argentinské hovězí proslulé po celém světě a proč byste ho měli rozhodně vyzkoušet? 1. Prastará tradice chovu dobytka Produkce hovězího masa je v Argentině prastarou tradicí tamního obyvatelstva tzv. gauchů (čti gaučů) a neodmyslitelnou součástí národní identity. Gauchové, argentinští honáci dobytka, žili obvykle kočovným způsobem života a kromě svého stáda měli pouze to, co s sebou pobrali....

Chystáte se grilovat? Připravte si pravé argentinské ASADO!

Co se vám vybaví, když se řekne Argentina? Udatní gauchové, svůdné tango, exotická Patagonie, překrásné vodopády Iguazů či nekonečné travnaté pampy, kde se pod širým nebem pasou stáda skotu a koní? Ano, to všechno se skrývá pod značkou Argentina. Pravý gurmán však rozzáří očka a vybaví se mu šťavnatý argentinský steak s lahvinkou dobrého červeného vína. Ale jak správně grilovat po Argentinsku? Zárukou úspěšného argentinského grilování je především kvalitní a čerstvé argentinské maso. Maso z m...

Pravá argentinská omáčka chimichurri na hovězí steaky

Pravá argentinské salsa chimichurri neodmyslitelně patří ke každému argentinskému steaku. Připravte si ji z našeho speciálního mixu koření či čerstvou dle následujícího receptu. Ingredience: ½ hrnku olivového oleje 2 polévkové lžíce červeného či bílého vinného octa ½ hrnku jemně nasekané petrželky 3-4 stroužky nadrobno nakrájeného česneku 2 malé červené chilli papričky nadrobno nakrájené bez semínek ¾ polévkové lžíce koření oregano 1 polévková lžíce soli špetka pepře Příprava: Smíchej...

Domácí salsa criolla na hovězí steaky

Tradiční argentinské grilování tzv. asado se v Argentině neobejde bez tradiční salsy criolla. Připravte si ji dle našeho receptu a ideálně doplňte salsou chimichurri. Ingredience: 2 cibule šalotky 2 stroužky česneku 1 zelená paprika 2 rajčata zbavené semínek ½ hrnku bílého vinného octa ½ hrnku olivového oleje Příprava: Šalotku, česnek, papriku a rajčata nakrájejte na drobné kostičky. Zalijeme octem a olivovým olejem. Hotovou salsu servírujte na hotovém steaku. Buen provecho!...

Carpaccio z hovězí svíčkové

Doba přípravy: 10 minut Ingredience: 200 g argentinské hovězí svíčkové  100 g parmazánu  hrst rukoly  sůl, pepř  olivový olej extra virgin nebo lanýžový olej  1 lžička piniových oříšků  1 lžička jemně nasekané petrželky citron Příprava jídla: 1. Maso nakrájíme na centimetrové plátky a ty pak mezi dvěma kusy kuchyňské fólie rozklepeme do tenka hladkou stranou paličky na maso. Vyřízneme bílá vlákna, shrneme maso v dlaních do balíčku a přes fólii ho znovu nakl...

Tatarák ze svíčkové

Příprava 10 minut Pro 1 osobu 250 g pravé hovězí svíčkové , šalotka, pažitka, hořčice (dijonská), tabasco, olivový olej, balsamico, křepelčí vajíčko, sůl, pepř  Maso nasekáme nožem na jemno a podle chuti ochutíme uvedenými přísadami. Jako přísady lze použít i jiná oblíbená dochucovadla jako kečup, worchester apod., ale ty pak ovlivňují přirozenou chuť masa. Důkladně vše rozmícháme a pomocí kuchyňského kroužku z masa vytvoříme věžičku. Před podáváním lehce zakápneme olejem, ...

Jehněčí podle blogerky Garden and Kitchen

Vychutnejte si Velikonoce a připravte si vynikající prémiové jehněčí maso podle food blogerky Garden and Kitchen. Z prémiových jehněčích hřebínků a jehněčích kolínek Pampas Market připravila dva vynikající recepty krok po kroku, které si snadno připravíte doma. Vyzkoušejte je a přivítejte jaro na velikonoční svátky jak se patří!   Jehněčí hřebínky s bylinkovou krustou a gratinem z brambor Velikonoce a jehněčí, u nás každoroční tradice. Miluji jehněčí pro jeho jemnost ...

6 tipů, jak si vychutnat jehněčí maso

Jehněčí určitě nenajdeme na všednodenním stole. Setkáme se s ním při svátečních příležitostech a speciálně na jihu Evropy a v některých částech Latinské Ameriky na něj narazíme docela pravidelně. Patří tam mezi oblíbené pochoutky a připravuje se při příležitosti různých fiest. A samozřejmě neodmyslitelně patří k Velikonocům. Jak jehněčí snadno připravit, abychom si na něm mimořádně pochutnali? Přinášíme vám šest tipů, jak jehněčí upravit jednoduše a chutně i u vás doma.     Est...

Argentinský steak z nízkého roštěnce s chimichurri dle časopisu APETIT

Ingredience: Na steak: 1 kg argentinského hovězího nízkého roštěnce v celku (striploin) 1 lžíci olivového oleje 300g hrubé soli čerstvě drcený pepř Na chimichurri: velká hrst nasekané hladkolisté petrželky 1 lžíce nasekaného čerstvého oregana 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu 1 zarovnaná lžička mleté uzené papriky 1/2 lžičky drceného sušeného chilli 1 stroužek česneku, drcený 1 bobkový list 3 lžíce červeného vinného octa 3 lžíce olivového oleje mořská sůl a čerstvě mletý pepř  Př...

Grilovaný flank steak dle časopisu FOOD

Ingredience: 1 kg masa na flank steak z uruguayského býka (hovězí pupek)Sůl para la parrilla (argentisnská sůl na grilování)čerstvě mletý čtyřbarevný pepř  Příprava: 4 porce příprava: 15 minut Maso nechte ohřát na pokojovou teplotu. Z obou stran ho pak lehce osolte a opepřete a položte na rozpálený gril, který pokud možno přiklopte. Pečte z obou stran, vždy asi 4 až 5 minut dozlatova, záleží na rozpálenosti grilu. Hotové maso nechte asi 5 minut odpočinout a pak ho krájejte ostrým nožem ...