Empanadas

Argentinské taštičky plněné hovězím masem patří mezi tradiční jídla argentinské kuchyně.
Vyzkoušejte si je doma! Stačí správné ingredience, těsto na empanady z našeho eshopu a správný grif na jejich plnění a zabalování a úspěch je zaručen.

empanadas

Ingredience na 12 kusů:

500g hovězího masa (ideálně Chuckroll či Rumpsteak)
1 balení těsta na taštičky empanadas
500g bílé cibule
3 vejce na tvrdo
50g jarní cibulky
Zelené olivy Manzanilla
75g olivového oleje či másla
Směs drcených chili papriček Ají molido
Sladká paprika
Sůl
Pepř

Postup:

Maso nakrájejte na drobné kostičky. Na olivovém oleji či másle dosklovata osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte maso a opékejte cca. 10-15 minut. Přidejte koření (papriku, ají mollido, sůl, pepř) a opékejte dalších 10-15 minut. Lze použít i mleté maso a zkrátit čas přípravy. Po té nechte směs vychladnout. Do vychladlé směsi přidejte na kostičky nakrájené vejce na tvrdo a nadrobno nakrájenou jarní cibulku.

Naplňte směsí (2 polévkové lžíce) do těsta na empanady a uzavřete taštičky dle našeho videa. NEZAPOMEŇTE vnitřní okraje kulatých placek namočit vodou, aby šly dobře slepit.

Potřete olejem a pečte v troubě 20 minut na 200 stupňů. Nebo osmažte na oleji.

BUEN PROVECHO!
DOBROU CHUŤ!

Fotogalerie, postup: