Carpaccio z hovězí svíčkové

Doba přípravy: 10 minut

Ingredience:

200 g argentinské hovězí svíčkové 
100 g parmazánu 
hrst rukoly 
sůl, pepř 
olivový olej extra virgin nebo lanýžový olej 
1 lžička piniových oříšků 
1 lžička jemně nasekané petrželky
citron

Příprava jídla:

1. Maso nakrájíme na centimetrové plátky a ty pak mezi dvěma kusy kuchyňské fólie rozklepeme do tenka hladkou stranou paličky na maso. Vyřízneme bílá vlákna, shrneme maso v dlaních do balíčku a přes fólii ho znovu naklepeme dotenka.

2. Plátky masa rozdělíme na talíře, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, pokapeme olivovým nebo lanýžovým olejem a ozdobíme rukolou, hoblinami parmazánu, restovanými pinovými oříšky, nasekanou petrželkou a pokapeme citronem. 

Dobrou chuť!

TIP: Pokud preferujete papírově tenká kolečka, vložte očištěnou a odblaněnou svíčkovou posypanou čerstvě mletým pepřem na 60 minuto do mrazáku. Maso by mělo být pevné, aby se dalo krájet na tenké plátky, ale ne zmrzlé na kost. Po té zmrzlou svíčkovou nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a dozdobíme a dochutíme