Argentinská hovězí svíčková - FILLET

Tip
1 150 Kč 1 027 Kč bez DPH
Skladem

Čerstvé prémiové vyzrálé hovězí maso

Cena uvedená za 1 kg

Váha 1 balení: cca 1,5 kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Země původu: Argentina

Doba zrání: cca 2 měsíce


Hovězí svíčková bývá často označována za nejkvalitnější část hovězího masa. Jedná se o vnitřní bederní sval ležící ve spodní straně hřbetu pocházející z mladých argentinských volků trávících svůj celý život na prosluněných zelených argentinských pampách. Není téměř namáhaný a proto zůstává tak jemný a křehký. Je ideální pro ty, kdo milují libové křehké a šťavnaté maso s minimem tuku. Používá se na klasické vysoké steaky, tatarské bifteky, někdy je grilována či dušena v celku. Maso je originál balené ve vakuu v Argentině.


Příprava
Maso vybalte z originálního vakuového obalu, osušte papírovou utěrkou a nechejte cca. 20 minut odpočinout. Po té nakrájejte svíčkovou na 4-5 cm vysoké steaky. Maso má výraznou chuť a tak není zapotřebí koření ani marinád. Maso položíme na dostatečně rozpálenou pečící plochu (gril či steakovou pánev) a zprudka opečeme po obou stranách, abychom zastavili únik šťávy. Po té maso posolíme, zmírníme oheň a dopečeme podle chuti:


Rare - 2 min z každé strany
Medium rare - 5 min z každé strany
Medium well - 8 min z každé strany
Well done - 10 min z každé strany


Skladování a trvanlivost
Chlazené maso skladujte ideálně při 0 – 2 °C. Při této teplotě vám vydrží dle expirace uvedené na obalu.
V běžné lednici, která chladí většinou na 5-7 °C, jeho trvanlivost klesá a vydrží max. 3-5 dnů.

Cena je uvedena za 1 kg.

Hmotnost balení: cca 1,5 kg

Objednáte-li 1 balení, bude cena vaší objednávky cca 1.425,-Kč (přesnou cenu vám sdělíme dle váhy konkrétního balení).

Proč je argentinské hovězí maso je světově proslulé?
Krávy se zde celoročně pasou pod širým nebem a spásají trávu na zelených a vlhkých rovinách, zvaných pampy. Mají dostatek pohybu, což přispívá ke křehkosti masa. Dobytek není chován ve stresu v kravínech a podávání hormonů ke stimulaci růstu či podávání antibiotik je v Argentině zakázáno! Argentinské maso z mladých volků má výraznou barvu a chuť a je tak křehké a šťavnaté, že k jeho přípravě nepotřebujete žádná koření ani marinády. Maso je zpracováváno a baleno v Argentině při přísných hygienických podmínkách a vyzrává 4-5 týdnů ve vakuu při cestě do Evropy na lodích kontejnerech chlazených při 0-3 stupních Celsia. Odtud putuje ve chlazených vozech do chladicích boxů našeho skladu. Našim cílem je poskytovat kontinuální prémiovou kvalitu hovězího masa z nejlepších argentinských farem, které osobně prověřujeme.

Doplňkové parametry

Kategorie: Argentinské vyzrálé hovězí
Druh masa: čerstvé
Země původu: Argentina
Země původu (text): Argentina
Chov: Argentina
Místo porážky: Argentina
Skladování: 0-2°C

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vstupujete na stránky
s prodejem alkoholu.

Prosím potvrďte,
že Vám již bylo 18 let.