Nízký roštěnec - Striploin Argentina

Čerstvý nízký roštěnec Argentina
Cca. 4 kg

Země původu: Argentina

Doba zrání: cca 2 měsíce


Steak z nízkého roštěnce je libovější a méně mramorovaný tukem než z roštěnce vysokého. Je to bezesporu jeden z nejoblíbenějších řezů masa na grilování. Pochází ze hřbetu zvířete, ze zadní části roštěné. Jeho základní charakteristikou je především tukové krytí, které steaku dodává nezaměnitelnou chuť, vzhled i aroma. Nízký roštěnec je též vhodný na pečení a dušení či oblíbený roastbeef.


Příprava
Maso vybalte z originálního vakuového obalu, osušte papírovou utěrkou a nechejte cca. 20 minut odpočinout. Poté nakrájejte na zhruba 3-4 cm vysoké steaky a rychle opečte z obou stran na grilu či steakové pánvi, aby se maso zatáhlo a nevytékala z něj šťáva. Steak neobracejte dříve než jde sám snadno otočit. Pak pečte z každé strany cca. 3-4 minuty dle vaší preference. Následně steak osolte, nechejte pár minut odpočinout a můžete podávat. Do masa při pečení nepíchejte, aby nevytékala šťáva.


Skladování
Chlazené maso skladujte ideálně při 0 – 3 °C. Při této teplotě vám vydrží dle expirace uvedené na obalu. V běžné lednici, která chladí většinou na 5-7 °C, jeho trvanlivost klesá a vydrží max. 3 - 5 dnů.

Cena je uvedena za 1 kg.

Hmotnost balení: cca 4 kg

Objednáte-li 1 balení, bude cena vaší objednávky cca 2600,-Kč (přesnou cenu sdělíme dle váhy konkrétního balení).

Proč je argentinské hovězí maso je světově proslulé?
Krávy se zde celoročně pasou pod širým nebem a spásají trávu na zelených a vlhkých rovinách, zvaných pampy. Mají dostatek pohybu, což přispívá ke křehkosti masa. Dobytek není chován ve stresu v kravínech a podávání hormonů ke stimulaci růstu či podávání antibiotik je v Argentině zakázáno! Argentinské maso z mladých volků má výraznou barvu a chuť a je tak křehké a šťavnaté, že k jeho přípravě nepotřebujete žádná koření ani marinády. Maso je zpracováváno a baleno v Argentině při přísných hygienických podmínkách a vyzrává 4-5 týdnů ve vakuu při cestě do Evropy na lodích kontejnerech chlazených při 0-3 stupních Celsia. Odtud putuje ve chlazených vozech do chladicích boxů našeho skladu. Našim cílem je poskytovat kontinuální prémiovou kvalitu hovězího masa z nejlepších argentinských farem, které osobně prověřujeme.

 

 

: balení 620 Kč
Dostupnost: Skladem
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář